Unieke paardrijsimulator op de Woensdrechtse boerendag

Saskia Pilanen is een gepassioneerd instructrice die lessen geeft aan ruiters die erop gericht zijn dat de ruiters leren hoe ze het beste hun lichaam kunnen inzetten tijdens het rijden. Wanneer zit je mee? Wanneer blokkeer je de beweging? Wanneer ben je tegenstrijdig met je hulpen/ lichaamshouding? In tegenstelling tot veel andere instructeurs ben je tijdens de lessen met Saskia heel veel bezig met jezelf. Je paard of pony zal dan vanzelf al gaan verbeteren.

Sinds maart 2019 is Saskia begonnen met de opleiding tot Wow-zitcoach 2.0 bij Akasha in Gassel. Hier wordt alle aanwezige kennis enorm aangevuld en uitgebreid en zijn er dus ook geregeld nieuwe oefeningen voor tijdens de rijlessen. Ook heeft zij een simulatie paard ter beschikking die aanwezig zal zijn tijdens de Boerendag. Deze werkt puur op beweging en op springveren. Er komt geen elektronica aan te pas.

De ruiters die graag een (proef)les willen volgen zullen dus zelf na moeten denken, welke bewegingen je moet maken/ volgen wanneer je op een echt paard rijdt. De simulator is zo gemaakt, dat deze pas qua bewegingen op een echt paard lijkt als de ruiter een juiste opstapeling en volgzaamheid heeft in zijn of haar lichaam.

Ook wanneer je bijvoorbeeld (onbewust) scheef op je paard zit, of voor het oog recht zit, maar toch scheef inwerkt op de rug, dan laat Joker dit je meteen merken!

Een paard compenseert vaak de beweging/ balans van de ruiter als die niet helemaal meebeweegt. Joker is zo ontworpen dat deze punten aan het licht komen. Met behulp van deze lessen, ga je leren waar je aan kan werken om daarna zo harmonieus mogelijk met je paard kunt gaan rijden.

Er is mogelijkheid om een les te volgen van Saskia op deze simulator, graag even aanmelden via: saskia@pilanen.eu

Een hele les duurt 30 minuten en kost op deze dag €25,- (alleen contant betalen). Ook een proefles is mogelijk, hier mag je als je wil 1 punt uitkiezen waar je graag aan wil werken. De proefles duurt een kwartier, en kost €10,-.

Zorg dat je een rijbroek aan hebt, en rijschoenen of rijlaarzen.
Voor de deelnemers onder de 18 stel ik het gebruik van een cap verplicht.

Meer informatie? Kijk op Ps, It’s All About Connection op Facebook!