Woensdrechtse Boerendag 2021 gaat door; onder voorbehoud

Na een jaar van afwezigheid zal in het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september de 15e editie van de Woensdrechtse Boerendag dit jaar wel doorgang vinden, uiteraard onder voorbehoud van de situatie rondom het coronavirus.

Op zaterdag zal omstreeks 13:00 uur vanaf het terrein van de Woensdrechtse Boerendag aan de Reimerswaalweg het tractoren defilé, door de dorpskernen van de Gemeente Woensdrecht, starten. Zondagmorgen om 09:00 uur gaan aan de Reimerswaalweg de kassa’s open voor de 15e editie van de Woensdrechtse Boerendag. De Woensdrechtse Boerendag staat zoals gebruikelijk in het teken van het spelenderwijs ervaren van het boerenleven met extra aandacht voor het plezier voor kinderen.

De vergunning is aangevraagd bij de Gemeente Woensdrecht die welwillend staat tegenover het doorgaan van het evenement, maar stelt dit uiteraard afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus op dat moment. Afgelopen week is er overleg geweest tussen het bestuur en de 11 coördinatoren van het evenement. Zij hebben unaniem besloten met onmiddellijke ingang al hun enthousiasme en energie te besteden aan de organisatie van de 15e boerendag.

Coronavirus

De organisatie verwacht dat als de situatie begin september gelijk is aan de huidige situatie een test of QR-code check verplicht zal worden voor deelnemers en bezoekers vanaf 13 jaar, conform de eisen van de rijksoverheid. Als de corona situatie verbetert kan waarschijnlijk het corona-protocol versimpeld worden.